Top 10 populairste cocktails 2020
in ,

Top 10 Populairste Cocktails

De populairste cocktails ter wereld

Geef je binnenkort een feestje en wil je niet alleen bier en wijn schenken, maar ook een lekkere cocktail? Dan heb je geluk, want er zijn door de jaren heen meer dan genoeg lekkere cocktails bedacht. Wij helpen je graag de juiste cocktail te kiezen voor je feestje. Dit doen we door de top 10 populairste en lekkerste cocktails voor je op te sommen.

Je kunt een cocktail maken uit onderstaande top 10, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen meerdere cocktails te bereiden voor je feestje. Serveer je meerdere cocktails, dan is er voor iedere gast wel een cocktail die hij of zij lekker vindt. En ben je echt een groot liefhebber van cocktails? Dan kun je zelfs een echte cocktail party geven, waarbij je vele verschillende cocktails schenkt. Geen bier, wijn of fris, maar lekkere mixdrankjes met een tropische smaak.

De drankjes in onderstaande top 10 hebben allemaal weer een andere samenstelling. Dit betekent dat de cocktails allemaal een andere smaak hebben. Het maakt niet uit of je van zoet, zuur, sterk of juist subtiel houdt: er is voor ieder wat wils in onderstaande top 10.

1: Mojito

De Mojito is een frisse cocktail die vooral erg lekker is op een warme zomerdag. De hoofdingrediënten van de cocktail zijn witte rum, soda, suiker en verse munt.

2: Sex on the Beach

Houd je van zoete cocktails? Dan is deze cocktail in de top 10 zeker iets voor jou. In deze cocktail zit onder andere wodka en perziklikeur.

3: Piña Colada

Als je van kokos houdt, is deze cocktail zeker iets voor jou. In een Piña Colada zit onder andere witte rum, ananassap en uiteraard kokosmelk.

4: Cosmopolitan

De Cosmopolitan mag natuurlijk ook niet ontbreken in deze top 10. In deze cocktail zitten ingrediënten als cranberrysap, limoensap en triple sec.

5: Long Island Iced Tea

Een Long Island Iced Tea is zeker niet hetzelfde als een gewone icetea. Deze cocktail bestaat onder andere uit wodka, lichte rum, tequila en triple sec.

6: Bloody Mary

De Bloody Mary is knalrood. Dit komt omdat er tomatensap in deze cocktail zit, onder andere met wodka.

7: Moscow Mule

Op nummer 7 in deze top 10 staat de Moscow Mule. Dit drankje bestaat onder andere uit wodka, een flesje gemberbier en limoensap.

8: Margarita

Ook de Margarita is een klassieke cocktail, die zeker in deze top 10 thuis hoort. De cocktail bestaat onder andere uit tequila, triple sec en limoen- en citroensap.

9: Daiquiri

De meeste mensen die een Daiquiri bestellen, bestellen een Daiquiri met aardbei. Je kunt echter ook een Daiquiri bestellen met een andere smaak, zoals rode vruchten of banaan.

10: Dry Martini

De laatste cocktail in deze top 10 is de Dry Martini. Dit drankje bestaat onder andere uit droge Vermouth, gin, oranjebitter en ijs.